Voeding

Vier keer per week krijgen de kinderen een warme, vers bereide maaltijd boordevol groenten. Gezonde voeding komt ten goede aan de lichamelijke en fysieke ontwikkeling van het kind. Onze maaltijden worden bereid door een voedingsdeskundige. Wij houden zoveel mogelijk rekening met de specifieke behoefte van ouders en kinderen. Naast de warme maaltijden krijgen de kinderen ook gezonde tussendoortjes. Denk hierbij aan brood en crackers, fruit- en groente snacks, flesvoeding en yoghurt.

Uiteraard houden wij rekening met bijzondere voeding i.v.m. dieet, allergie of geloofsovertuiging. Op het kinderdagverblijf wordt niet gesnoept, met uitzondering van een kaakje, rijstwafel of soepstengel. Voor verjaardagen vragen wij de ouders indien zij willen trakteren een gezonde traktatie aan te bieden. Het personeel kunt u tips geven voor een verantwoorde traktatie.

Ook bestaat de mogelijkheid om afgekolfde melk mee te geven. De afgekolfde melk moet gekoeld afgegeven worden op de groep. Wij vragen u hierop naam en datum te vermelden. Wij verwarmen de borstvoeding vervolgens in een flessenwarmer. Zo krijgt het kindje gedurende de dag toch zijn vertrouwde moedermelk.

Natuurbeleving

Een tuin om in te spelen
Onze tuin is ingericht als een waar speelparadijs. ‘s Werelds grootste en meest kennis gestuurde specialist in speeloplossing voor alle leeftijden heeft onze tuin ontworpen. Onderzoek toont aan dat spel een essentieel onderdeel is bij de ontwikkeling van kinderen. Sociaal, fysiek, emotioneel, cognitief en creatief. Daarom hebben wij extra aandacht besteed aan onze speelruimte!

Moestuintjes
In de tuin hebben wij diverse moestuintjes waar de kinderen hun eigen groenten kunnen kweken. De kinderen leren zorgen voor hun tuintje en hebben veel plezier met elkaar. De verse groenten proeven wij graag en worden verwerkt in onze verse, warme maaltijden. Dubbel genieten omdat het uit onze eigen tuin komt.

Bewegen
Naast het speelparadijs en de moestuintjes spelen we graag buiten met de kinderen. Fietsen over het plein, spelen in de zandbak en de groepsspelletjes die de leidsters buiten aanbieden zorgen voor veel plezier met elkaar.

Waarom Smiley kids

Smiley Kids vindt het belangrijk dat een kind zich ontwikkelt tot een goed mens. Een mens dat eerlijk is, respect toont voor zichzelf, de ander en de omgeving. Een mens dat zijn verantwoordelijkheden kent, die openstaat voor het unieke van ieder individu en sociaal denkend is.