Nieuwsbrief – update met betrekking tot de compensatie van de ouderbijdrage

Beste ouders/ verzorgers,

Hierbij sturen wij u een update met betrekking tot de compensatie van de ouderbijdrage.

Ouderbijdrage compensatie
Wij kunnen u gelukkig melden dat de overheid heeft besloten om de ouderbijdrage te compenseren over de periode van 16 maart 2020 tot en met 6 april 2020. Deze compensatie zal worden overgemaakt aan de kinderopvangorganisatie en wij zullen dit rechtstreeks aan de ouders overmaken. Wanneer de regeling precies wordt uitgevoerd is nog niet bekend. Er wordt door de overheid een formulier ontwikkeld waarin ouders zelf informatie dienen te verstrekken aan de kinderopvangorganisatie. De prognose is nu dat het formulier eind maart beschikbaar is bij de kinderopvangorganisatie. Zodra wij dit formulier hebben ontvangen ontvangt u uiteraard bericht. Voor meer informatie willen wij u verwijzen naar de volgende website: https://www.kinderopvang.nl/nieuws/nieuwsbericht?newsitemid=4371841024

Wanneer krijgt u de ouderbijdrage terug?
Betaal de factuur zoals u gewend bent:

  • Laat u uw kinderopvangtoeslag altijd rechtstreeks overmaken naar Smiley Kids?
    In dat geval hoeft u alleen uw eigen bijdrage over te maken;
  • Laat u uw kinderopvangtoeslag altijd op uw eigen rekening overmaken?
    In dat geval moet u het totale bedrag van de factuur betalen.

Waarom moet u eerst uw factuur betalen?
U heeft alleen recht op kinderopvangtoeslag en de tegemoetkoming vanuit de overheid als u uw factuur voldoet. Meer informatie hierover leest u op de website van de overheid.

Betaalt u uw kinderopvang via automatische incasso?
Als u Smiley Kids toestemming heeft gegeven de factuur via een automatische incasso af te schrijven, zet deze dan niet stop bij de bank of storneer de afschrijving!

Moet u de opvang (tijdelijk) stopzetten?
Sommige ouders vragen ons of zij de kinderopvang (tijdelijk) moeten stopzetten. Ons antwoord daarop is: nee. Aangezien de overheid uw kosten betaalt, is dat niet nodig. Bovendien kunnen wij u geen plek garanderen als de opvang weer open gaat na deze vervelende situatie.

 

Namens Smiley Kids wensen wij jullie veel sterkte en gezondheid toe in deze periode.

 

Met vriendelijke groet,

Team Smiley Kids

Smiley Kids biedt jou graag de best mogelijke ervaring op onze website, hiervoor gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee volgen en verzamelen wij en derde partijen jouw internetgedrag en kunnen wij hierdoor content en/of advertenties laten zien die passen bij jouw interesses. Lees meer in onze privacyverklaring