Laatste update coronavirus kabinetsmaatregelen

Beste ouders, verzorgers,

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet willen wij u informeren hoe wij bij Smiley Kids om gaan met de extra maatregelen omtrent het coronavirus. Tot op heden blijven scholen en kinderdagverblijven open aangezien er weinig besmettingen zijn onder kinderen en zij niet vallen onder de groep met een hoog risico.

Wij hebben wel besloten om de landelijke maatregel te volgen voor zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. De maatregel is als volgt:

Iedereen met milde luchtwegklachten: hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of koorts moeten thuisblijven en zoveel mogelijk sociaal contact vermijden.

In de praktijk betekent dit dat kinderen met bovenstaande klachten niet worden toegelaten. Mochten klachten ontstaan op het kinderdagverblijf dan verzoeken wij u om uw kind zo snel mogelijk op te halen. Daarnaast kan het voorkomen dat ook pedagogisch medewerkers thuis blijven met bovenstaande klachten. Hierdoor kan het voorkomen dat groepen worden samengevoegd, dit is uiteraard niet de gewenste situatie maar wij hopen op uw begrip.

Op de locatie hebben wij tot nu toe nog geen signalen ontvangen dat er kinderen, ouders of familieleden besmet zijn met het coronavirus. Mocht dit onverhoopt gebeuren dan verzoeken wij u contact op te nemen door een mail te sturen naar info@smileykidskdv.nl en wij bellen u zo snel mogelijk terug. Het kan namelijk zijn dat wij telefonisch minder goed te bereiken zijn indien de administratie thuis werkt in verband met bovenstaande maatregelen.

Hier onder nog een aantal tips wat u zelf kunt doen om verspreiding te voorkomen:

  • Geef geen handen, maar verzin een andere groet (glimlach, zwaaien);
  • Gebruik de niet aanraken techniek: pak iets alleen aan met een papiertje (bijvoorbeeld wcpapier) en gooi het papiertje steeds weg;
  • U kunt proberen afstand te bewaren tot een ander persoon;
  • Vermijd grote groepen mensen, als aanwezigheid niet noodzakelijk is;
  • Was geregeld goed uw handen;
  • Wrijf niet in uw ogen met uw handen;
  • Als u niest of hoest, doe dat niet in uw hand, maar in uw elleboog;
  • Gebruik eenmalig een papieren zakdoek en gooi deze in de prullenbak.

Heeft u vragen dan verwijzen wij u door naar de website van het RIVM of de GGD, hier staan de meest gestelde vragen op.

Smiley Kids biedt jou graag de best mogelijke ervaring op onze website, hiervoor gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee volgen en verzamelen wij en derde partijen jouw internetgedrag en kunnen wij hierdoor content en/of advertenties laten zien die passen bij jouw interesses. Lees meer in onze privacyverklaring